Міністр екології: Популяція лося в Україні стрімко зменшується

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Міністр екології: Популяція лося в Україні стрімко зменшується

Ivars Krutainis / Unsplash

В Україні за останні п’ять років стрімко зменшилась популяція лося європейського, якого суд виключив з Червоної книги. Про це журналістам повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає УНІАН .

Наприкінці минулого року в країні було трохи більше 3 000 особин цієї тварини.

«Популяція на момент ухвалення рішення про занесення лося європейського до Червоної книги, якою ми оперували, була трохи більше 3 000 особин. Це в кілька разів менше, ніж було років пʼять тому. Ми бачимо стрімке зменшення популяції цієї тварини», — сказав він.

  • У грудні 2017 року міністр екології та природних ресурсів вніс європейського лося до Червоної книги, заборонивши полювати на цю тварину на території країни.
  • 27 листопада 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконними наказ Міністерства екології. Позивачем виступила мисливська фірма «Метос». У прес-службі пояснили, що Міністерство екології не навело жодного наукового обґрунтування необхідності заносити лося до Червоної книги і не вказало чітких даних про чисельність його популяції та її динаміку.