У Криму суди арештували усіх українських моряків, яких росіяни затримали в Керченській протоці

Автори:
Олена Мельник, Олег Панфілович
Дата:
У Криму суди арештували усіх українських моряків, яких росіяни затримали в Керченській протоці

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці девʼятьох затриманих російськими прикордонниками українців з кораблів, захоплених 25 листопада у Керченській протоці. Про це написав у Facebook російський журналіст Антон Наумлюк.

До 25 січня 2019 року заарештовали усіх українських моряків, затриманих російськими прикордонниками, зокрема капітана 2-го рангу з катера «Бердянськ» Дениса Гриценка і капітана буксира «Яни Капу» Олега Мельничука.

Арештовано капітана бронекатера «Нікополь» Богдана Небилицю, матроса «Яни Капу» Евгена Семидоцького та матроса катера «Бердянськ» Юрія Безʼязичного.

Київським районним судом Сімферополя заарештовані старший матрос «Нікополя» Вʼячеслав Зінченко та матрос Андрій Шевченко. Останнього планують відправити в управління ФСБ у Криму для висунення звинувачень.

«Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці оперуповноваженого 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ, старшого лейтенанта [так представлений на відео «допиту», яке розповсюдила ФСБ] Андрія Драча і капітана 3 рангу Володимира Лісового», — написав він.

Відповідно до переліку військових моряків, який є у розпорядженні ТСН, Володимир Лісовий 1984 року народження. Він є капітаном 3-го рангу рейдового буксира «Яни Капу».