Батько полоненого моряка Цибізова: Син дзвонив з російського полону, сказав тільки два слова

Дата:
Батько полоненого моряка Цибізова: Син дзвонив з російського полону, сказав тільки два слова

Сергію Цибізову 21 рік. Він — матрос бронекатера «Нікополь», один із 12 українських моряків, яких проросійський «суд» у Керчі 27 листопада арештував на два місяці. Військовим закидають незаконний перетин російського кордону групою осіб за попередньою змовою. Сергію Цибізову загрожує до шести років в’язниці. theБабель поспілкувався з батьком Сергія Андрієм Цибізовим.

Чоловік розповідає, що його 21-річний син сам хотів стати моряком.

«Як усі нормальні хлопці, хотів служити. Я хотів взагалі, щоб він ішов у спеціальні війська, а він захотів у моряки. Це було його рішення», — розповідає він.

Батько згадує, що Сергій телефонував йому 22 листопада — за три дні до обстрілу росіянами українських суден в Азовському морі, але про майбутню операцію син йому нічого не розповідав.

Вдруге хлопець зателефонував уже після того, як потрапив у полон.

«Подзвонив з російського номера. Сказав два слова: що живий, здоровий, нагодований і вдягнутий. І виключився. Вже тоді я знав [що Сергій у полоні], я з інтернету про це дізнався».

За словами Андрія Цибізова, його син не поранений, але психологічний стан у нього складний.

«Психологічно трохи... Ну от інтерв’ю [в мережі був опублікований допит українських полонених моряків, серед яких і Сергій Цибізов ] було, видно, що він говорить неправду, що заляканий. У мене є інформація, що [ФСБ] його не били, але психологічно на нього тиснули», — розповідає він.

Андрій Цибізов говорить, що протягом останніх кількох днів йому телефонували «багато людей». Хто саме зв’язувався з ним з української влади, згадати не може.

«Голова забита зараз. Дзвонили командири частини. Ніхто нічого конкретного не знає і нічого конкретного не говорив. Сьогодні в Одесі повинні бути збори з командуванням, після яких будуть прийматись рішення. Тому чекаю на позицію. Бо якщо поодинці діяти: один буде одне робити, інший – інше, то не буде ніякого результату», — підсумовує Цибізов.