Reuters: Трамп зустрінеться з Путіним 1 грудня в кулуарах G20

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Reuters: Трамп зустрінеться з Путіним 1 грудня в кулуарах G20

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін і американський лідер Дональд Трамп зустрінуться на переговорах саміту G20 1 грудня, повідомляє Reuters. Агентство пише, що ознайомилося з документами Кремля.

Зустріч запланована о 14:30 (за Гринвічем) у кулуарах G20 в Аргентині.

За словами співробітника адміністрації Путіна, два лідери шукатимуть вихід із глухого кута у відносинах їх країн. Переговори стосуватимуться стратегічної стабільності, Сирії, Ірану та Північної Кореї.

  • Саміт лідерів країн Великої двадцятки відбуватиметься з 30 листопада по 1 грудня в Буенос-Айресі. Влада країни оголосила пʼятницю — 30 листопада — загальнодержавним вихідним, а Адміністрація президента Аргентини Маурісіо Макрі закликала жителів міста виїхати на час конференції.
  • Раніше радник Трампа з національної безпеки Джон Болтон повідомляв, що на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним розглядатимуть питання безпеки, контролю над озброєннями та проблеми на Близькому Сході та в Україні.
  • Водночас в інтерв’ю газеті Washington Post 27 листопада Трамп не виключив, що його майбутня зустріч із російським президентом на саміті може бути скасована через захоплення Росією українських кораблів. Трамп чекає повного звіту своїх помічників щодо інциденту. «Від цього звіту багато в чому залежить, чи відбудеться наша бесіда. Можливо, її і зовсім не буде. Цей акт агресії мені зовсім не подобається», — сказав Трамп.