У Кремлі не хочуть, щоб Туреччина була посередником між Україною та Росією

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Кремлі не хочуть, щоб Туреччина була посередником між Україною та Росією

Пресслужба президента російської федерації

Москва не бачить потреби в посередниках між Росією та Україною. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

Російська сторона вдячна всім, хто готовий сприяти деескалації, зазначив представник Кремля.

Також, за словами Пєскова, Кремль негативно сприйняв заклик президента України Петра Порошенка відправити в Азовське море кораблі НАТО. Прес-секретар каже, що порушення такого питання «націлене на подальше провокування напруженості, на продовження провокаційної лінії» через внутрішньополітичні інтереси президента Порошенка перед виборами.

  • Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з главою РФ Володимиром Путіним обговорив можливість посередництва у справі врегулювання конфлікту в Чорному і Азовському морях.
  • Відносини України і Росії ще більше загострилися 25 листопада. Тоді російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли він разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі. У Росії запевняють, що поранені троє українців.
  • Екіпаж суден затримали прикордонники РФ і доставили їх в анексований Крим. Журналісти дізналися імена всіх 24 затриманих українців.
  • 27 і 28 листопада підконтрольні РФ суди заарештували моряків на два місяці.