«Уже рік, як стали парою»: ЗМІ відшукали українську дівчину сина премʼєра Чехії

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Журналісти встановили особу українки, якій нібито довірили сина чеського премʼєра його «викрадачі», начебто найняті його батьком. Син премʼєр-міністра Чехії Андрій Бабіш-молодший, перебуваючи в Україні, написав електронного листа в чеську поліцію з проханням про допомогу. Він стверджував, що перебуває в Кривому Розі разом зі своєю дівчиною Лізою. З нею він приїхав з анексованого Криму. Про це йдеться в розслідуванні «Радіо Свобода».

Бабіш-молодший 12 листопада заявив, що восени минулого року батько розпорядився силоміць вивезти його в Крим, щоб приховати від корупційного розслідування і щоб не дати можливості свідчити правоохоронцям проти батька про можливі махінації з коштами Євросоюзу. У Крим Бабіша-молодшого вивіз росіянин Петро Протопопов. Саме його син премʼєра звинувачує у своєму викраденні. У відповідь премʼєр звинуватив журналістів і опонентів у поширенні брехні, зазначивши, що його син хворий на шизофренію і не утримувався в Криму примусово, а поїхав туди добровільно.

Під час перебування на анексованому Росією півострові син премʼєра познайомився з дівчиною, з якою потім вирушив у Кривий Ріг.

Тепер Бабіша підозрюють у незаконному перетині українського кордону, а українку розшукують чеські журналісти.

Обраницю Бабіша звуть Єлизавета, вона родом з Кривого Рогу, у неї є неповнолітній син. Про місце її перебування та роботи нічого не відомо.

Перше спільне фото з Андрієм Бабішем вона опублікувала в жовтні 2017 року на своїй сторінці в соціальній мережі. Згідно з даними про перетин кордону, Андрій Бабіш покинув Україну в середині січня 2018 — вилетів у напрямку Відня з Києва. Через місяць Ліза знову опублікувала їх спільні фото — уже з Женевського озера. На питання журналістів вона відповідати відмовилася.

Фото із соціальної мережі ВКонтакте

Фото із соціальної мережі ВКонтакте

Фото із соціальної мережі ВКонтакте

«Вже рік, як стали парою», — прокоментувала фото Ліза на своїй сторінці у соціальній мережі.

vk.com

  • Премʼєр-міністр Чехії Андрій Бабіш у листопаді опинився в центрі скандалу з власним сином. Андрій Бабіш-молодший заявив, що в 2017 році його проти волі відправили в анексований Росією Крим і утримували там, щоб «заховати» на тлі гучного корупційного розслідування проти його батька.
  • Премʼєр-міністр заявив, що добровільно у відставку не піде.