Поліція Німеччини обшукала офіси Deutsche Bank у справі Panama Papers

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Поліція Німеччини обшукала офіси Deutsche Bank у справі Panama Papers

Andreas Arnold / Bloomberg via Getty Images

Німецька поліція провела у Франкфурті обшуки в офісах найбільшого німецького банку Deutsche Bank. Вони повʼязані з розслідуванням «панамських документів» про відмивання коштів за допомогою офшорів, пише The Guardian.

В обшуках брали участь близько 170 поліцейських, прокурорів і податкових інспекторів. Слідчі вивчають діяльність двох працівників Deutsche Bank, які нібито допомагали клієнтам створювати офшорні компанії для відмивання грошей.

За даними слідства, лише в 2016 році дочірня компанія Deutsche Bank, зареєстрована на Британських Віргінських островах, обслуговувала близько 900 клієнтів, переказавши понад €300 млн.

Що таке Panama Papers?

Це неформальна назва витоку конфіденційних документів панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, які стосувалися створення офшорів для ухилення від сплати податків. Документи отримала німецька газета Süddeutsche Zeitung у 2015 році від анонімного джерела. Протягом року група міжнародних журналістів досліджувала ці дані.

Серед тих, хто фігурує у документах — президент Петро Порошенко, а також президенти Аргентини та ОАЕ, премʼєр-міністр Ісландії Давид Сігмюндюр і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд.