Україна заборонила вʼїзд чоловікам-громадянам Росії віком від 16 до 60 років

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Україна заборонила вʼїзд чоловікам-громадянам Росії віком від 16 до 60 років

Марієнко Андрій / УНІАН

Україна заборонила вʼїзд чоловікам-громадянам Росії в Україну віком від 16 до 60 років в умовах воєнного стану.

Про це повідомив глава Державної прикордонної служби, генерал-полковник Петро Цигикал під час наради з обороноздатності України під керівництвом президента Петра Порошенка.

«У пунктах пропуску здійснюються посилені заходи контролю. Сьогодні обмежено в’їзд іноземців. Перш за все це громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років», — сказав Цигикал.

За його словами, щодо українців ніяких обмежень немає. Разом з тим росіян пропускатимуть в Україну, якщо вони їдуть з гуманітарною метою, наприклад, на похорон родичів.

  • 26 листопада Верховна Рада проголосувала за воєнний стан — його ввели на 30 днів. Він діє в Чернігівській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.
  • Україна посилює охорону й оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших обʼєктів інфраструктури у звʼязку з уведенням воєнного стану. З 27 листопада запроваджено особливий режим роботи залізничного транспорту.
  • theБабель дав відповіді на 10 основних питань про те, як воєнний стан позначиться на мешканцях України та що взагалі все це означає.