Росія заявила, що не буде забороняти вʼїзд українцям

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Росія не буде дзеркально відповідати на заборону України вʼїжджати в країну чоловікам-громадянам РФ у віці від 16 до 60 років. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Інтерфакс .

Вона також зазначила, що обмеження на вʼїзд у національному масштабі «можуть призвести до колапсу».

  • 30 листопада Україна заборонила вʼїзд чоловікам-громадянам Росії у віці від 16 до 60 років на період воєнного стану. За словами голови Державної прикордонної служби, щодо українців ніяких обмежень немає. Разом з тим росіян будуть пропускати в Україну, якщо вони подорожують з гуманітарною метою, наприклад на похорон родичів.
  • 26 листопада Верховна Рада проголосувала за воєнний стан — його ввели на 30 днів. Він діє у Чернігівській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.
  • Україна посилює охорону й оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших обʼєктів інфраструктури у звʼязку з уведенням воєнного стану. З 27 листопада запроваджено особливий режим роботи залізничного транспорту.
  • theБабель дав відповіді на 10 запитань про те, як воєнний стан позначиться на мешканцях України і що взагалі все це означає.