Суд відпустив політтехнолога Володимира Петрова під домашній арешт

Дата:
Суд відпустив політтехнолога Володимира Петрова під домашній арешт

Печерський районний суд Києва відпустив політтехнолога Володимира Петрова під домашній арешт до 28 січня 2019 року. Про це заявив суддя Олег Білоцерківець.

Суд відмовив у клопотанні прокуратури, яка просила для Петрова арешту з можливістю виходу під заставу в 48 млн грн.

Петрову заборонили залишати свій будинок у Київській області без дозволу слідчого або прокурора та спілкуватися з іншими фігурантами справи. Він також повинен здати закордонний паспорт.

Раніше Печерський суд заарештував на 60 днів блогера Олександра Барабошка з правом виходу під заставу в 3 млн грн.

Барабошка і Петрова затримали в один день — 29 листопада — за підозрою в організації секс-скандалу з заступником начальника відділу Департаменту захисту Національної економіки поліції Олександром Варченком.

ГПУ почала виробництво відразу за кількома статтями: завідомо неправдиве повідомлення про злочин; порушення таємниці листування, телефонних розмов, кореспонденції щодо працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обовʼязків; незаконний збір, зберігання і використання конфіденційної інформації.

На початку листопада 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко у Facebook заявила про домагання і погрози з боку співробітника Нацполіції Олександра Варченка. За словами дівчини, вони познайомилися у соцмережі Тіндер, а коли вона відмовилася від інтимної зустрічі, Варченко нібито почав погрожувати їй та її родині та навіть прислав відрубані «курячі лапки» для залякування. Варченко все заперечив і заявив про провокації стосовно нього та його родини.

29 листопада, спілкуючись з журналістами, Бурейко спростувала своє авторство і сказала, що її акаунт у Facebook зламали невідомі.