УПЦ МП: Cвящеників у Рівненській області викликають на допит в СБУ

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
УПЦ МП: Cвящеників у Рівненській області викликають на допит в СБУ

Aurelien Romain / Unsplash

Священнослужителі Сарненської єпархії УПЦ МП отримали повістки на допит в СБУ. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Священиків Рівненської області масово викликають на допит до заступника начальника слідчого відділу УСБУ в Рівненській області Туза Б. М.», — йдеться в повідомленні.

Священиків викликають на допит як свідків, але не повідомляють, у якій справі.

«Значна кількість священиків-благочинних Сарненської єпархії, а також 20 священнослужителів Рівненської єпархії отримали повістки про виклик на допит в якості свідка, без пояснення, про що свідчити», — зазначили в інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ.

У той же час архімандрит Іларіон (Клебан) повідомив, що йому «була вручена повістка про виклик на допит на 5 грудня 2018 в Рівненське управління СБУ в якості свідка по кримінальній справі №22017180000000025», — йдеться в повідомленні.

Як відомо з відкритих джерел, матеріали кримінальної справи, внесені до ЄРДР за №22017180000000025, перебувають у провадженні слідчого відділу Управління СБ України в Рівненській області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 161 КК України — «Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України».