Український гурт KAZKA з’явився в анонсі російського фестивалю в Німеччині. Виконавці називають це фейком

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Український гурт KAZKA з’явився в анонсі російського фестивалю в Німеччині. Виконавці називають це фейком

Facebook / KAZKA

Український гурт KAZKA спростовує анонс організаторів російського фестивалю «Песня года», який має відбутися в Німеччині у березні 2019 року. Виконавці заявляють, що не братимуть у ньому участь.

«Друзі! Будь-яка інформація щодо майбутніх виступів KAZKA, яка не підтверджена представниками гурту або не міститься на офіційному сайті, є нічим іншим, як фейком. Будьте уважні та споживайте якісний контент», — йдеться в повідомленні на сторінці гурту в Facebook.

Музиканти рекомендують слідкувати за графіком KAZKA тільки в офіційних джерелах.

Про що мова?

Раніше у афіші російського фестивалю «Песня года» була заявлена участь кількох українських виконавців, зокрема Вєрки Сердючки, Таїсії Повалій та KAZKA. Згодом інформацію про участь KAZKA зі списку виконавців видалили. Однак на сторінці Bilet.Kartina.TV у Facebook досі серед учасників шоу анонсується участь українців. Реклама розміщена в мережі вже близько місяця.

Продюсер Kazka Андрій Уреньов 2 грудня спростував цю інформацію.

«Група не бере участі в цьому концерті», — написав він на сторінці у Facebook.

  • KAZKA — гурт із Києва, грає experimental pop з елементами електро-фолку. Усі пісні музиканти виконують виключно українською мовою. Гурт засновано в 2017 році Олександрою Заріцькою та Нікітою Будашем. У 2018 році до колективу приєднався Дмитро Мазуряк.
  • Найвідоміша пісня гурту – «Плакала». Трек зібрав рекордні для України 100 мільйонів переглядів. Також пісня стала першою україномовною композицією, яка очолила чарт кліпів YouTube.