Екс-постпред президента в АРК Бабін розкриє причини свого звільнення після скасування воєнного стану

Дата:
Екс-постпред президента в АРК Бабін розкриє причини свого звільнення після скасування воєнного стану

Facebook / Borys Babin

Постійний представник президента в Криму Борис Бабін розповів про причини свого звільнення з посади. За його словами, він звільнився за власним бажанням, «добровільно та усвідомлено».

«Це рішення, за яке я готовий нести відповідальність, як мінімум, перед суспільством. Ні, мені не запропонували жодної посади на публічній службі, і надалі я буду займатися юридичною теорією і практикою, в принципі конструктивні пропозиції працевлаштування такого характеру розглядаю», — написав Бабін.

Він додав, що в політичних процесах найближчих півроку участі приймати не буде, а на виборах швидше за все проголосує за Петра Порошенка.

Екс-постпред додав, що не мав якоїсь однієї причини для звільнення. Таких чинників багато, вони накопичувалися до 2018 року.

«Шкодую про нереалізовані плани, але подальше перебування на посаді аж ніяк не призвело б до їх реалізації, швидше навпаки. У деталі не розповім точно, частину розповім після скасування воєнного стану, частину — не раніше травня. Утім, аналіз моїх виступів та інтервʼю в медіа дозволить неупередженому аналітику зробити всі висновки самостійно», — додав Бабін.

Зазначимо, що в ЗМІ лунають різні версії причин звільнення Бабіна. Так, лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв (БПП) припустив, що це може бути повʼязане з резонансною доповіддю про корупцію і розпалювання сепаратизму в регіоні, яку Бабін представив на засіданні ТСК у справі вбивства Катерини Гандзюк.

«У президента була зі мною розмова з приводу роботи представництва 3—4 місяці тому. Він висловлював своє невдоволення і питав моєї думки. Я тоді сказав, що Бабін — не наша кандидатура. Що він сам його призначив. Я не знаю, кому Бабін зараз створив незручності. Може на ситуацію вплинула поїздка парламентської слідчої комісії в Херсонську область», — додав Джемілєв в коментарі каналу АТР.