Муженко заявив про найбільшу з 2014 року загрозу вторгнення Росії

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Муженко заявив про найбільшу з 2014 року загрозу вторгнення Росії

Пресслужба президента України

Росія нарощує свої сили поблизу кордону з Україною з серпня, і тепер загроза війни з РФ — найбільша з 2014 року, коли Москва анексувала Крим. Про це в інтервʼю агентству Reuters заявив голова Генштабу Збройних сил Віктор Муженко.

Він вказав на серію супутникових знімків, які показали присутність російських танків Т-62 М на відстані 18 км від українського кордону. Їх кількість за два тижні з середини вересня до 1 жовтня збільшилася більш ніж удвічі — з 93 машин до 250.

За словами Муженка, це свідчить про скоординоване нарощування російських військ перед 25 листопада, коли Росія обстріляла та захопила три українські судна в Керченській протоці. Глава Генштабу вважає, що це може бути передумовою до повномасштабного вторгнення.

Муженко сказав, що рівень російських військ був «найвищим» з 2014 року, коли Москва анексувала Крим, а потім розгорнула свої війська на Донбасі.

«Перед нами агресор, у якого немає ні правових, ні моральних, ні інших рамок. Дуже складно передбачити, коли йому заманеться почати активні бойові дії проти України», — додав він.