Омелян: Через ситуацію у Керченській протоці порти «Бердянськ» і «Маріуполь» змушені перейти на чотириденний робочий тиждень

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Омелян: Через ситуацію у Керченській протоці порти «Бердянськ» і «Маріуполь» змушені перейти на чотириденний робочий тиждень

Facebook / Volodymyr Omelyan

Через блокування Росією Керченської протоки українські порти будуть змушені перейти на чотириденний робочий тиждень і скоротити частину працівників. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

«Як ми й очікували, Москва здійснює ручне регулювання доступу торговельних суден в українські морські порти Азовського моря за давнім принципом Кремля — «хочу/не хочу». Про дотримання свободи судноплавства і не перешкоджання проходженню по Керченській протоці не йдеться», — написав Омелян.

Він зазначає, що порти «Бердянськ» і «Маріуполь» втратили близько половини вантажопотоку, змушені скорочувати працівників і переходити на чотириденний робочий тиждень.

Омелян також додав, що 29 суден очікують проходження по Керч-Єнікальському каналу, а ще 11 кораблів стоять у портах.

«Працюємо з союзниками з антиросійської коаліції щодо повернення окупованих територій, звільнення захоплених моряків і кораблів, відновлення міжнародного права і припинення економічної блокади Азовського регіону України», — написав міністр.