«Стан стабільний та задовільний». Адвокат детально розповіла про поранення українських моряків та умови в СІЗО Москви

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Троє українських моряків під час нападу Росії у Керченській протоці дістали осколкові поранення, двом із них накладений гіпс. Українці перебувають у лікарні слідчого ізолятора №1 у Москві. Про це «Громадському» повідомила адвокатка Євгенія Закревська з посиланням на Павла Пʼятницького — члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян у місцях позбавлення волі.

«Їм роблять перевʼязку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття, чисту постільну білизну... Якістю харчування поранені задоволені, претензій будь-яких до медиків санітарної частини ізолятора або інспекторам УФСВП Москви не мають», — повідомила адвокатка.

Співробітник контррозвідки СБУ Василь Сорока перебуває в одиночній камері. Він дістав осколкове поранення руки.

Андрій Ейдер з осколковими пораненнями ніг перебуває з двома сусідами по камері, які нібито допомагають йому виходити на прогулянку. Ейдеру також видали палицю.

Третій поранений моряк — Андрій Артеменко — теж перебуває у камері з двома сусідами, у нього осколкове поранення руки та пошкоджені білки очей.

«Відразу після надходження всі троє були оглянуті терапевтом, хірургом, невропатологом та інфекціоністом. Їм зробили ЕКГ, УЗД, взяті аналізи, а Артеменко 3 грудня додатково оглянутий офтальмологом... Стан усіх трьох пацієнтів головлікар лікарні оцінює як стабільний та задовільний», — передала адвокатка слова Павла Пʼятницького