Генпрокуратура викликала на допит голову МВС Авакова у справі про «замах» на Януковича

Автори:
Ольга Матвєєва, Оксана Коваленко
Дата:
Генпрокуратура викликала на допит голову МВС Авакова у справі про «замах» на Януковича

Гонтар Володимир / УНІАН

Генеральна прокуратура надіслала повістку на допит міністру внутрішніх справ Арсену Авакову у справі про можливий замах на колишнього президента Віктора Януковича в 2014 році. Про це theБабелю повідомив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

За інформацією джерел theБабеля, допит має відбутися 13 грудня. Це вже не перший виклик на допит голови МВС.

Водночас прес-секретар Арсена Авакова Наталія Статівко повідомила theБабелю, що офіційно поки невідомо про виклик на допит. За її словами, якщо дійсно прийде повістка, то міністр піде на допит.

«Міністр і міністерство ніколи не відмовлялися. Міністр уже давав свідчення з приводу кримінальної справи про держзраду колишнього президента, думаю, що і зараз все буде зроблено максимально відкрито», — сказала Статівко.

Адвокат Януковича Ігор Федоренко повідомив theБабелю, що захист уже підготував клопотання, щоб їх запросили на допит Авакова в прокуратуру. Федоренко повідомив, що вони представлятимуть як Віктора Януковича, так і одного з охоронців екс-президента — полковника Дмитра Іванцова, який офіційно визнаний потерпілим. На суді про державну зраду Януковича Іванцов і його колеги розповідали, що дорогою до Харкова 22 лютого 2014 року в його машину стріляли, куля потрапила в магазин із патронами.