У Чернівцях університет відʼєднали від опалення. Заняття довелося скасувати

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 5 грудня відʼєднали від газу. Через відсутність опалення 6 грудня у закладі скасували заняття. Про це повідомив ректор університету Степан Мельничук, передає УНІАН.

У компанії «Чернівцігаз» кажуть, що підприємство не отримало підтвердження обсягів споживання газу на грудень. Водночас ректор зазначив, що «навчальні пари ніхто не відміняв, проте ректорат рекомендував керівникам факультетів відпускати студентів, якщо в аудиторіях холодно».

Тож 6 грудня викладачі всіх факультетів відпустили студентів із занять.

«Є тепліші аудиторії, а є холодніші. Ми ж наполягаємо, щоб за мінусової температури студентів відпускали додому», — повідомив Мельничук.

Ректор сподівається, що питання вирішиться до 7 грудня.

Загалом же «Чернівцігаз» через цю ж причину відʼєднав від газопостачання 10 установ у всій Чернівецькій області, зокрема й у двох підрозділах Чернівецької міськради — у відділі економічного розвитку громад та управлінні фізичної культури. Співробітники увімкнули на роботі електрообігрівачі.

  • Раніше у школах Херсона оголосили вимушені канікули через відсутність опалення.
  • 12 листопада через проблеми з опаленням запровадили надзвичайний стан у містах Сміла (Черкаська область), Кривий Ріг (Дніпропетровська область) та Шепетівка (Хмельницька область). «Нафтогаз України» звинуватив у проблемах місцеву владу.
  • У Смілі люди виходили на мітинг до міськради і перекривали трасу на Київ. Протести відбувались і в Кривому Розі, де без тепла залишилось близько половини населення міста. Згодом опалення у цих містах відновили.