В Іллінойсі поруч з різдвяною ялинкою в Капітолії встановили символ сатанізму

Дата:
В Іллінойсі поруч з різдвяною ялинкою в Капітолії встановили символ сатанізму

Facebook / The Satanic Temple - Chicago Chapter

Американська релігійна організація «Сатанинська церква» (Satanic Temple) вперше встановила в залі Капітолію штату Іллінойс власну скульптуру на час зимових свят і це викликало обурення релігійних організацій штату, повідомляє ABCNews.

Скульптура являє собою руку, що тримає чорне яблуко. Навколо руки обвивається змія, а напис на постаменті говорить: «Знання — це найбільший дар».

Відділення «Сатанинської церкви» у Чикаго підкреслило, що мета статуї — не пропаганда віри в диявола, а «підтримка доброти і розуміння серед людей». Гроші на монумент збирали з допомогою краудфандингу.

Сатанинська скульптура стоїть у залі Капітолію між різдвяною ялинкою та підсвічником для Хануки. Деякі місцеві організації обурилися новою прикрасою для зимових свят, але представники влади штату нагадали, що у США будь-яка релігійна група має право виставити в залі свою інсталяцію.

Також влада не може піддавати цензурі прикраси, тому що зал Капітолію — громадське місце, яке не підтримується грошима платників податків. TJ нагадує, що кілька років у приміщенні містився знак від «Фонду свободи від релігії» з написом: «Релігія — міф і марновірство, яке робить жорстоким серця і поневолює розум».