Леді Гага та Версаче. Оголошені номінанти на премію «Золотий глобус»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Леді Гага та Версаче. Оголошені номінанти на премію «Золотий глобус»

Warner Bros.

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на 76-ту премію «Золотий глобус», вручення якої відбудеться 6 січня, повідомляє Hollywood Reporter.

Лідерами за кількістю номінацій стали фільми «Влада», «Фаворитка», «Зелена книга» і також байопік про Леді Гагу «Зірка народилася». У них — по шість номінацій. Серед телесеріалів лідирує «Американська історія злочинів: Вбивство Джанні Версаче» з чотирма номінаціями.

У категорії «Найкращий драматичний фільм» представлені:

«Чорна пантера» (реж. Райан Куглер); «Чорний клановець» (реж. Спайк Лі); «Богемська рапсодія» (реж. Брайан Сінгер); «Якщо Біл-стріт могла б заговорити» (реж. Баррі Дженкінс) і «Зірка народилася» (реж. Бредлі Купер).

У номінацію «Найкращий режисер» потрапили Бредлі Купер, Альфонсо Куарон, Пітер Фаррелл (картина «Зелена книга»), Спайк Лі, а також Адам Маккей (фільм «Влада)».

Серед претендентів у номінації «Найкращий анімаційний фільм» — мультфільми «Суперсімейка 2» режисера Бреда Берда; «Острів собак» Уеса Андерсона; «Ральф проти інтернету» Філа Джонстона і Річа Мура. Крім того, номіновані «Людина-павук: Через всесвіти», а також японський мультфільм «Мірай з майбутнього» режисера Мамору Хосоди.

Бредлі Купер також потрапив у число номінантів в категорії «Найкраща чоловіча роль у драматичному фільмі». До неї також увійшли Віллем Дефо, Лукас Хеджес, Джон Девід Вашингтон і Рамі Малек.

У категорії «Найкраща жіноча роль у драматичному фільмі» номіновані Леді Гага, Ніколь Кідман, Гленн Клоуз, Розамунд Пайк та Мелісса Маккарті.

На премію у номінації «Найкращий серіал» претендують «Американці» (The Americans), «Охоронець» (Bodyguard), «Вбиваючи Єву» (Killing Eve), «Повернення додому» (Homecoming) та «Поза» (Pose). 76-та церемонія вручення премії «Золотий глобус» відбудеться 6 січня у Беверлі-Хіллз (Лос-Анджелес), в готелі Beverly Hilton.