«Це буде щось більше, ніж просто відкриття»: Маск переніс демонстрацію тунелю під Лос-Анджелесом на 18 грудня

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Це буде щось більше, ніж просто відкриття»: Маск переніс демонстрацію тунелю під Лос-Анджелесом на 18 грудня

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

У США компанія The Boring Company перенесла офіційне відкриття і демонстрацію тунелю під Лос-Анджелесом на 18 грудня. Про це написав на своїй сторінці у Twitter її власник Ілон Маск.

«The Boring Company презентує продукт 18 грудня. Це буде більше, ніж просто відкриття тунелю. Також будуть показані автономні транспортні та підйомні засоби для автомобілів»

Раніше Маск зазначав, що тунель задумувався як альтернатива громадському транспорту, і обіцяв, що його відкриють 10 грудня. Тепер він пояснив, що плани змінено. Компанія представить також автономні транспортні засоби та ліфти, за допомогою яких тунель буде звʼязаний із поверхнею. Жодних подробиць щодо новинок Маск ще не розкрив. Також невідомо, чи будуть ці системи просто показані публіці, або їх відразу запустять в експлуатацію.

За планом, тунель має протяжність 3,2 км. Він починається під парковкою компанії SpaceX і йде до 120-ї вулиці, де розташована штаб-квартира The Boring Company.

  • Американський інженер, телеведучий і популяризатор науки Білл Най висміяв ідеї Ілона Маска щодо колонізації Марса. Він назвав тераформування Червоної Планети науковою фантастикою.
  • Запуск місії SpaceX на Марс запланований на 2022 рік. Для цього буде використовуватися надважка багаторазова ракета-носій BFR, робота над якою ще не закінчена. Перша команда будівельників, за планами Ілона Маска, добереться до Червоної планети через два роки.