Адвокат: Проти нардепа Вадима Рабіновича розпочали кримінальне провадження

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Адвокат: Проти нардепа Вадима Рабіновича розпочали кримінальне провадження

Гонтар Володимир / УНІАН

Національна поліція розпочала кримінальне провадження проти депутата Верховної Ради, лідера партії «За життя» Вадима Рабиновича. Про це повідомила прес-служба адвокатського обʼєднання Aver Lex.

Адвокат Катерина Сташків заявила, що кримінальне провадження почато за частиною 1 статті 382 Кримінального кодексу — за умисне невиконання судового рішення. За рішенням суду Вадим Рабинович повинен був спростувати поширену ним у 2015 році інформацію про екс-начальника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка.

«Рішенням Шевченківського районного суду міста Києва від 26 квітня 2016 року Вадим Рабинович повинен був провести таку прес-конференцію і спростувати поширену ним недостовірну інформацію, що ганьбить честь і гідність», — йдеться в прес-релізі.

Проте, за словами адвоката, незважаючи на звернення у виконавчу службу, рішення Шевченківського суду нардеп не виконав і донині.

  • На прес-конференції в 2015 році Вадим Рабинович звинуватив Василя Вовка в корупції і «кришуванні» фірм. Від також заявив, що передав зібрані ним документи та факти до Генпрокуратури і СБУ. Після цього Вовк подав до суду позов про захист честі та гідності.