Джоан Роулінг звинувачує асистентку у витраті своїх грошей на «каву, випічку і котів»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Джоан Роулінг звинувачує асистентку у витраті своїх грошей на «каву, випічку і котів»

Mike Marsland / WireImage

У Великій Британії триває судовий процес проти помічниці всесвітньовідомої письменниці Джоан Роулінг — Аманди Дональдсон. Її звинувачують в тому, що вона витратила велику суму, що належить письменниці, на свій розсуд. Зокрема — на випічку, косметику, каву у Starbucks і екзотичних котів. Про це пише BBC.

Аманда Дональдсон працювала на Роулінг 4 роки — з 2014 до 2017. Вона заперечує всі звинувачення. Чоловік письменниці зазначає, що дівчину взяли на роботу для допомоги в організаційних питаннях. Письменниця подала на неї в суд на початку листопада 2018 року.

Із-за чого все почалося?

Аманду звільнили за підозрою в ухиленні від робочих обовʼязків. Питання виникли після того, як вона зняла готівкою 650 фунтів стерлінгів (23 тис. грн), нібито для депозиту на різдвяний обід. Пізніше звʼязалися з рестораном і зʼясували, що ніякого депозиту там не потребувалося — завдатку не просили і не отримали. Після цього у Дональдсон поцікавилися про витрати.

На що витрачалися гроші? Квіти та коти

Пізніше зʼясувалося, що асистентка витратила ще й понад 3,5 тис. фунтів (125 тис. грн) на косметику елітного бренду. Такі витрати в офіційний бюджет явно не входили.

«Думаю, більшість покупок робила Аманда для Аманди», — додав чоловік письменниці, зазначивши, що кредитну картку Дональдсон мала право використовувати виключно для ділових або особистих витрат своєї керівниці. А крім доступу до кредитки, у неї ще був доступ до сейфа з валютою.

Колеги згадували, що часто вона оплачувала їм обід, зі словами «не переживайте, цю картку ніхто не перевіряє».

Зрозуміло, раз на місяць Аманда повинна була надавати звітність. Але дірки та невідповідності помітили лише в лютому 2018 року. Дональдсон примудрилася витратити колосальні суми на особисті потреби: свічки, каву, косметику, булочки та двох породистих кішок.

Також Роулінг підозрює, що асистентка могла вкрасти кілька дорогих колекційних іграшок.