Порошенко підписав бюджет на 2019 рік

Дата:
Порошенко підписав бюджет на 2019 рік

Офіційний сайт президента України

Президент Петро Порошенко заявив, що підписав закон про бюджет на 2019 рік. Про це він сказав, виступаючи на Другому українському жіночому конгресі в Києві.

«В умовах, коли в структурі населення переважають пенсіонери, 65% пенсіонерів — це жінки. І така статистика говорить про необхідність прийняття конкретних заходів для їх підтримки вже зараз, і я впевнений, що з цією роботою чудово впорається міністр фінансів Оксана Маркарова... Я зараз там підписав бюджет, ми зараз це робимо», — сказав президент, після чого закликав привітати Маркарову оплесками.

5 грудня спікер Ради Андрій Парубій підписав закон про державний бюджет і направив його президентові .

Законопроект «Про державний бюджет на 2019 рік» Верховна Рада ухвалила о пʼятій ранку 23 листопада. За проголосували 240 депутатів. theБабель зібрав ключові пункти головного кошторису України.

  • З 1 січня мінімальна зарплата складе 4 173 грн. Прожитковий мінімум буде збільшуватися тричі: з 1 січня він становитиме 1 853, з 1 липня — 1 936, з 1 грудня — 2 027 грн.
  • Прогнозується, що ВВП у наступному році зросте на 3% за інфляції у 7,4%. За прогнозами Кабінету міністрів, до кінця року курс гривні становитиме 29,4 грн/$.
  • На медицину виділено 97,5 млрд грн.
  • Додаткові витрати на зберігання військових складів — 1 млрд грн.

Ухвалити держбюджет-2019 — одна з попередніх вимог Міжнародного валютного фонду для відновлення кредитування країни. НБУ розраховує, що Україна до Нового року отримає перший транш кредиту МВФ у розмірі $1,5—1,9 млрд.