«Бʼють, застосовують спецзасоби і заважають журналістам». МВС перевірить «приватні армії»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Бʼють, застосовують спецзасоби і заважають журналістам». МВС перевірить «приватні армії»

Wikimedia Commons

Міністерство внутрішніх справ перевірить 45 юридичних осіб, які володіють ліцензією на ведення охоронної діяльності, написав у Telegram-каналі нардеп Мустафа Найєм.

«Часто ці структури виконують роль «кишенькових армій» і неодноразово були помічені в незаконному застосуванні спецзасобів, нанесенні побоїв і перешкоджанні роботі журналістів і громадських організацій», — написав він.

Першим перевірять комунальне підприємство «Муніципальна варта» в Одесі. За даними ЗМІ, працівники цього підприємства застосовують силу до місцевих активістів.

Перевірять 14 комунальних підприємств, 30 комерційних організацій і державне підприємство «Управління відомчої воєнізованої охорони».

Ці підприємства працюють в Одесі та Одеській області, Києві та Київській області, Дніпрі, Чернігові та Чернігівській області, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Полтавській і Кіровоградській областях, Черкасах та Чернівцях.

Нардеп додав, що МВС перевірить компанії, які виробляють і торгують вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами, холодною та пневматичною зброєю, а також виробляють і продають спецзасоби (гумові кийки, газові балончики тощо). Загалом перевірять 198 субʼєктів.