Денісова: Нікому з полонених моряків пальці не ампутували

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook спростувала інформацію про ампутацію пальців одному з поранених моряків, яких росіяни захопили у Керченській протоці 25 листопада.

В ніч на пʼятницю український консул Альберт Черняков відвідав трьох поранених моряків в ізоляторі «Матроська тиша». З його слів, стан здоровʼя моряків задовільний. «Хлопці мають осколкові поранення, ні в кого ампутацій немає — кістки та суглоби цілі», — повідомила Денісова.

Окрім цього, Черняков відвідав у пʼятницю чотирьох моряків в ізоляторі «Лефортово»: Дениса Гриценка, Романа Мокряка, Юрія Без’язичного та Богдана Головаша. «Наші хлопці ніяких скарг не висловлювали та тримаються мужньо», — написала Денісова.

За словами консула, моряки одягнені в речі від волонтерів, вони отримали посилки. «У них у камерах є телевізори, проте вони їх не дивляться, а читають книжки. Сьогодні всім переказали фінансову допомогу у розмірі $74 на особу. Також уже є домовленість щодо можливості телефонної розмови військовополонених з рідними», — написала омбудсмен.