Вночі: Трамп назвав екс-держсекретаря Тіллерсона «дурним, як камінь», NASA записала звуки вітру на Марсі, а в Голосіївський суд прийшов «здаватися» підозрюваний-утікач

Дата:
Вночі: Трамп назвав екс-держсекретаря Тіллерсона «дурним, як камінь», NASA записала звуки вітру на Марсі, а в Голосіївський суд прийшов «здаватися» підозрюваний-утікач

Chip Somodevilla/Getty Images

Трамп і колишній держсекретар Тіллерсон обмінялися любʼязностями

Президент США Дональд Трамп заявив, що екс-держсекретар Рекс Тіллерсон, якого він звільнив у березні 2018 року, «дурний, як камінь» і «неймовірно ледачий». Він додав, що Тіллерсон, з такими якостями, не міг займати посаду держсекретаря США. Трамп додав, що пишається роботою нинішнього держсекретаря Майка Помпео.

Напередодні Рекс Тіллерсон сказав в ефірі каналу CBS, що його відносини з Трампом зіпсувалися через «різницю в цінностях». Тіллерсон заявив, що багато разів говорив Трампу: деякі його вимоги – незаконні.

NASA опублікувало запис шуму вітру на Марсі

Космічний апарат InSight передав на Землю аудіо запис марсіанського вітру. Датчики записали низькочастотний гуркіт. У NASA уточнили, що це вітер, який дув з північного заходу на південний схід зі швидкістю 5—7 м/c. 26 листопада InSight здійснив посадку на Марс. Місія триватиме два роки, вона стосуватиметься вивчення будови і тектонічної активності планети.

У Голосіївський суд прийшов підозрюваний у вбивстві, який втік з-під варти

Серед ночі 8 грудня в Голосіївський суд добровільно прийшов колишній працівник міліції Андрій Йолкін і заявив, що хоче здатися поліції. 30-річний Йолкін втік з-під варти прямо на судовому засіданні 6 грудня. Його шукали по орієнтуваннях у Києві та області і навіть завели справу за статтею втеча з під варти. Йолкіна, разом із двома спільниками підозрюють у викраденнях і вбивствах, щоб заволодіти житлом жертв. Сам він каже, що не збирався тікати, а тільки протестував проти рішення суду взяти його під варту.

Відео Rewind 2018 на YouTube зібрало рекорд із дизлайків

Сервіс YouTube опублікував щорічний ролик Rewind 2018, який представляє нарізку найпопулярніших відео цього року. До нього увійшли і стрибок Уїлла Сміта з вертольота над Гранд-Каньйоном, і поради Ріанни з макіяжу, і ролик на хіт групи Kazka «Плакала». Проте ролик зібрав 3 млн дизлайків і лише 1,2 млн лайків. Користувачі розкритикували добірку й назвали її «незручною» і навіть «дивною» через те, що в ній немає найпопулярнішого блогера PewDiePie і актора Стефана Карла — зірки дитячого серіалу «Лентяєво», який помер цього літа.