Вночі: Ломаченко за очками переміг пуерториканця Педрасу, у Франції затримано 1400 «жовтих жилетів», Україні обіцяють дні мокрого снігу

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Ломаченко став володарем чемпіонських поясів WBA і WBO

Український боксер Василь Ломаченко став чемпіоном світу за престижними версіями WBO і WBA. У Нью-Йорку Ломаченко переміг пуерториканця Хосе Педрасу у 12-раундовому поєдинку за очками. Таким чином, Ломаченко до поясів WBA Super і The Ring додав титул WBO, яким раніше володів Педраса. Для українця це був 13-й бій і 12-та перемога в карʼєрі.

Акція «жовтих жилетів» у Франції: майже 1400 затриманих, більше сотні постраждалих

У Франції під час акцій протестів «жовтих жилетів» затримано 1385 осіб, повідомляє телеканал BFM. По всій Франції на демонстрації вийшли 125 тисяч осіб, у Парижі протестували 10 тисяч осіб. Травми та поранення отримали 118 демонстрантів і 17 поліцейських.

Україні обіцяють кілька днів мокрого снігу

В Україні найближчими днями очікується мокрий сніг, дощ, пориви вітру до 15—20 м/с, ожеледь. «9 грудня буде хмарно з проясненнями, невеликий, в центральних областях помірний мокрий сніг та дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, 5—10 м/с, у західних областях місцями пориви 15—20 м/с. Температура в південній частині вночі 0—5° тепла, вдень 3—8°. На решті території вночі від 3° тепла до 2° морозу, у східних та Сумській областях 2—7° морозу, вдень 0—5° тепла», — йдеться в повідомленні.

Reuters: Голосування парламенту Британії за Brexit може бути відкладено

Премʼєр-міністр Великобританії Тереза Мей у неділю оголосить про перенесення на більш пізній термін голосування в Палаті громад з умовами Brexit, повідомляє агентство Reuters. Раніше голосування було заплановано на вівторок. За даними агентства, премʼєр вирушить до Брюсселя, аби востаннє вимагати від керівництва ЄС кращих для Лондона умов угоди про Brexit.

Померла російська правозахисниця Людмила Алексєєва

Ilya Schurov / Flickr

Правозахисниця, одна із засновників Московської Гельсінської групи Людмила Алексєєва померла 8 грудня. У вересні 2014-го Алексєєва, разом з іншими громадськими діячами, підписала так звану Резолюцію Маршу Миру. В ній вимагалося припинити «агресивну авантюру», а також вивести з території України російські війська і «припинити пропагандистську, матеріальну та військову підтримку сепаратистам на Південному Сході України». «Не зважайте, що я росіянка. Мені соромно за те, що ми робимо стосовно до України. Повірте мені, я не одна така. У нас таких людей багато. Ми не всі імперіалісти», — заявляла вона в 2017 році.