Bloomberg: Під час акцій «жовтих жилетів» у Twitter активізувалися сотні прокремлівських ботів

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

До висвітлення протестів у Франції підключилися сотні прокремлівських фейкових Twitter-акаунтів, пише Bloomberg з посиланням на Альянс забезпечення демократії, що є підрозділом Німецького Фонду Маршалла США, який фіксує проросійську діяльність у мережі.

«Серед 600 акаунтів у Twitter, які, як відомо, пропагують погляди Кремля, нині головним хештегом є #giletsjaunes», — пише видання, зазначаючи, що ці акаунти раніше не писали про Францію, приділяючи увагу ситуації в США або Великобританії.

«Проте, французькі протести «перебували на вершині або майже на вершині своєї активності, принаймні, тиждень», — зазначив в інтервʼю агенству аналітик альянсу з соціальних мереж у Вашингтоні Брет Шафер. За його словами, це переконлива ознака того, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту для аудиторії за межами Франції.

Основна тема свіжих твітів — це те, що правоохоронні органи Франції перебувають на межі заколоту. За словами експерта, «це твердження нагадує інші кампанії з дезінформації, підтримуваної Кремлем, які намагалися зародити недовіру до західних урядів».