У російській колонії Сенцову три тижні не віддають посилку з теплими речами

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У російській колонії Сенцову три тижні не віддають посилку з теплими речами

УФСИН России по Ямало-Ненецкому автономному округу

Керівництво російської колонії міста Лабитнангі вже три тижні не віддає посилку з теплими речами українському режисеру і політв’язню Олегу Сенцову. Про це заявила російська правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, посилку за домовленістю з Олегом йому надіслали 12 листопада. Через 5 днів, 17 листопада, вона прибула на пошту в Лабитнангі. Але її з невідомої причини відправили у російське місто Салехард, після чого знову повернули на пошту в Лабитнангі вже 20 листопада. А у колонії заявили, що отримали сповіщення про посилку для Сенцова аж 27 листопада.

«І тут почалася політика. Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають уже 3 тижні. Пояснювати, для чого ув’язненим за Полярним колом потрібні теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями, нормальним людям не потрібно. Але керівництво колонії, очевидно, цього не розуміє. Або, навпаки, розуміє дуже добре», — зазначила Тетяна Щур.

Правозахисники надіслали скарги на сайти президента Росії, Федеральної служби з відбуття покарань та Генпрокуратури РФ. Щур зазначає, що її колеги готові йти до суду, щоб довести право ув’язнених отримувати посилки та передачі.

  • У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року почав голодувати. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.
  • 25 жовтня Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту імені Сахарова. Її розмір — €50 тисяч.