Збив ліхтарі. Авіакомпанія розповіла подробиці аварії з літаком у «Борисполі»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Літак Boeing 737-500 авіакомпанії «Белавіа» в київському аеропорту «Бориспіль» збив ліхтарі, що освітлюють злітно-посадкову смугу. Про це TUT.BY повідомили у прес-службі авіакомпанії. Лайнер виконував рейс В2 845 за маршрутом «Мінськ — Київ» 9 грудня 2018 року.

«Після посадки у складних метеоумовах повітряне судно при пробігу правою стійкою шасі зачепило грунт. Командир корабля усунув бічне відхилення літака, після чого літак продовжив рух злітно-посадковою смугою, зарулив на стоянку для паркування. Літак отримав незначні пошкодження. Ніхто з пасажирів і членів екіпажу не постраждав», — повідомили в авіакомпанії.

У «Белавіа» відзначають, що причини інциденту розслідуються. У Boeing 737-500 пошкоджений обтічник. Фахівці оглядають літак авіакомпанії. Пасажирів з аеропорту «Бориспіль» у Мінськ відправили наступним рейсом.

  • 9 грудня в міжнародному аеропорту «Бориспіль» літак з Білорусі здійснив жорстку посадку . В результаті аварії смугу закрили для польотів. Через перевантаження інших злітно-посадкових смуг «Борисполя» частину рейсів відправляли в Харків і Одесу.