Маніяку, який вбив 80 жінок і одного поліцейського, у Росії дали друге «довічне». Він збирається його оскаржити

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Маніяку, який вбив 80 жінок і одного поліцейського, у Росії дали друге «довічне». Він збирається його оскаржити

У Росії 53-річний колишній міліціонер Михайло Попков на прізвисько «Ангарський маніяк», який вчинив 81 вбивство і три замахи, отримав другий довічний термін. Він не згоден із рішенням суду і хоче оскаржити вирок. Про це повідомляє «Інтерфакс».

У прокуратурі зазначили, що Попков збирається оскаржити той факт, що суд постановив позбавити його звання молодшого лейтенанта і відповідної пенсії. Він не згоден з таким рішенням і збирається оскаржити його у суді.

Історія «Ангарського маніяка»

10 грудня 2018 року Попкову висунули звинувачення в іще 60 злочинах, він отримав довічний термін. Це були вбивства, замахи на вбивства, сексуальне насильство, майже всі його жертви, за винятком колеги-міліціонера, якого він убив у 1999 році, були жінками. Друга справа надійшла до суду в грудні 2017 року.

Це вже другий довічний термін, перший він отримав ще у 2015 році. Тоді суд в Іркутську суд визнав його винним у 22 убивствах жінок і одному замаху на вбивство. Його засудили до довічного увʼязнення. Але в колонію його не відправили, тому що почалося розслідування ще однієї кримінальної справи. Під час перебування в СІЗО він написав ще близько 20 явок з повинною про нові злочини. Попков часто хвалився, що у нього «більше жертв, ніж у Чикатило» (у його смертному вироку — 52 вбивства).

Екс-міліціонер стверджував, що «вбивав тільки тих жінок, чия поведінка йому не подобалася». Більшості його жертв було від 19 до 28 років. Одній з жертв було 15. Майже всі вони перед смертю піддавалися сексуальному насильству.

Щонайменше три вбивства він вчинив під час своїх чергувань на службовій машині. Найчастіше він заманював у автомобіль дівчат, які пізно поверталися додому. Психіатрична експертиза визнала його осудним.