CNN: Щонайменше 16 соратників Трампа контактували з росіянами під час виборів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Щонайменше 16 людей з оточення Дональда Трампа контактували з росіянами в 2016 році під час передвиборної кампанії та передачі влади у США.

Про це повідомляє CNN, ґрунтуючись на публічних виступах, заявах у суді, відкритих судових матеріалах і повідомленнях інших ЗМІ під час розслідування справи про втручання Росії в американські вибори.

Зазначається, що наближені до Трампа особи безпосередньо зустрічалися з росіянами, вели телефонні переговори, відеочати й електронне листування.

У списку людей, які брали участь у «змові» з РФ, за даними CNN, опинилися колишній голова президентської кампанії Пол Манафорт, старший співробітник передвиборної кампанії Трампа Рік Гейтс, радник кампанії Джордж Пападопулос, колишній радник із національної безпеки Майкл Флінн, а також родичі чинного президента США, а саме син Дональд Трамп — молодший, дочка Іванка Трамп і зять Джаред Кушнер.

Переговори з росіянами також вели радник Трампа Роджер Стоун і колишній помічник передвиборної кампанії Майкл Капуто. Екс-адвокат Майкл Коен контактував щонайменше з двома російськими компаніями щодо будівництва висотного будинку в Москві. З цього приводу також вів переговори бізнес-партнер глави США Фелікс Сатер.

Кілька зустрічей із колишнім послом РФ у США Сергієм Кисляком мали екс-генпрокурор Джеф Сешнс, колишній радник передвиборної кампанії Картер Пейдж, чиновник Білого дому Аві Берковіц (особистий помічник Джареда Кушнера), а також співробітник передвиборного штабу Трампа Джей-Ді Гордон.

З представниками РФ зустрічався також засновник приватної військової компанії (ПВК) Blackwater (зараз Academi) Ерік Прінс, який є діловим партнером Дональда Трампа. Прінс спілкувався з керівником Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) Кирилом Дмитрієвим.

Варто зазначити, що вищевказані особи неодноразово заперечували свої звʼязки з росіянами після перемоги Трампа на виборах.

Розслідування про втручання у вибори вів спецпрокурор Роберт Мюллер. Команда Мюллера вже оголосила підозри чотирьом повʼязаним із передвиборним штабом Трампа американцям, а також більш ніж 10 громадянам РФ.