Bild: У Дрездені знайшли посвідчення «Штазі» на імʼя Володимира Путіна. У Кремлі заявили, що таке цілком можливо

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Bild: У Дрездені знайшли посвідчення «Штазі» на імʼя Володимира Путіна. У Кремлі заявили, що таке цілком можливо

Пресслужба президента російської федерації

Німецьке видання Bild повідомило, що в Міністерстві державної безпеки НДР - «Штазі» в Дрездені комісія по роботі з архівами знайшла посвідчення на імʼя Володимира Путіна з його підписом.

«Екс-офіцер КДБ і теперішній господар Кремля Володимир Путін до падіння Берлінської стіни був також співробітником сумнозвісного Міністерства державної безпеки НДР», — написали в газеті.

Раніше було невідомо, що агент КДБ Путін мав таке посвідчення.

Посвідчення було видане на імʼя майора Володимира Путіна 31 грудня 1985 року, власноруч ним підписано і було дійсним протягом 4 років. Путіна відрядили у Дрезден до представництва КДБ у НДР в 1985 році, працював він там аж до 1990 року.

Зі свого боку прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков допустив, що таке справді могло бути.

«У той період, за СРСР, КДБ і «Штазі» були партнерськими службами, тому, напевно, не можна виключати й такого обміну посвідченнями», — відповів Пєсков на прохання прокоментувати дану ситуацію, пише «Інтерфакс».

  • «Штазі» — Міністерство державної безпеки НДР, таємна поліція, контррозвідувальний і розвідувальний (з 1952 року) державний орган Німецької Демократичної Республіки. Під час холодної війни «Штазі» вважалася однією з найсильніших спецслужб у світі, разом з КДБ і ЦРУ. У 1978 році офіційно агентам КДБ у НДР надали ті ж права і владу, що і в СРСР. Відомство розпустили в 1989 році.