Суд поновив на посаді екс-главу ДФС Насірова. Йому виплатять «втрачений заробіток» за 11 місяців

Дата:
Суд поновив на посаді екс-главу ДФС Насірова. Йому виплатять «втрачений заробіток» за 11 місяців

Сироткіна Анастасія / УНІАН

У вівторок, 11 грудня, Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Про це повідомлено на сайті судової установи.

«Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом Романа Насірова до Кабінету Міністрів України та Державної фіскальної служби України, розгляд якої тривав з лютого 2018 року. Рішенням суду від 11 грудня 2018 року адміністративний позов було задоволено повністю», — йдеться у повідомленні.

Суд визнав протиправним та незаконним розпорядження Кабміну від 31 січня 2018 року про звільнення Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України. Суд також зобовʼязав виплатити Насірову суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 183 342 гривні 84 копійки.

Підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності начебто подвійного громадянства Насірова та порушення процедури його звільнення.

Народний депутат Андрій Журжій («Самопоміч»), який був присутній на суді, розповів подробиці засідання на своїй сторінці в Facebook.

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував розпорядження КМУ про звільнення Насірова з посади голови ДФС України і зобовʼязав поновити його і виплатити втрачений заробіток», — написав Журжій.

Facebook / Андрій Журжій

У чому підозрюють Насірова?

Детективи НАБУ затримали Насірова 2 березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 100 млн грн. Насірова звільнили з посади керівника ДФС.

За даними слідства, голова ДФС у 2015—2016 роках діяв в інтересах нардепа Олександра Онищенка. Насірова звинувачують у незаконному дозволі повернення податкового боргу на виплат для компаній «Фірма «Хас», «Карпатнадраінвест», «Надра Геоцентр». Збиток за цією справою оцінюють у суму понад 2 млрд грн.