Влада Єгипту заборонила продавати жовті жилети приватним особам. Для купівлі оптом потрібен дозвіл поліції

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Єгипетська влада без розголосу ввела обмеження на продаж жовтих світловідбивальних жилетів, побоюючись, що опозиція може спробувати скопіювати французьких демонстрантів під час річниці повстання в Єгипті в 2011 році, коли був повалений Хосні Мубарак. Про це пише агентство AP.

Як повідомляють, тим, хто продає обладнання і одяг для провадження безпеки на виробництві, було негласно наказано не продавати жовті жилети покупцям, які приходять без рекомендацій, і дозволяти оптові продажі перевіреними компаніями, але тільки після отримання дозволу поліції. Порушники цього розпорядження будуть покарані, повідомили чиновники, не вдаючись у подробиці.

Співробітники служби безпеки заявили AP, що обмеження діятимуть до кінця січня. Вони повідомили, що імпортери продукції промислової безпеки та оптові торговці були викликані на зустріч з високопосадовцями поліції в Каїрі на цьому тижні і проінформовані про нові правила.

Цей крок демонструє глибину занепокоєння єгипетського уряду дотриманням безпеки, пише AP. В останні два роки єгипетська влада жорстко реагувала на будь-які спроби виступів, розгортаючи поліцію і солдатів в усій країні, щоб запобігти будь-яким маршам або зборам на честь річниці початку повстання 2011 року, яка припадає на 25 січня.