Подробиці стрілянини у Страсбурзі: кількість жертв зросла, нападник втік від поліції на таксі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Внаслідок стрілянини на різдвяному ярмарку в центрі Страсбурга (Франція) нападник вбив щонайменше трьох людей і ще 12 поранив. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, передає агенція Reuters. За його словами, стрілець втік.

Уряд Франції запровадив терміновий план дій, посиливши контроль на кордонах та заходи безпеки на усіх різдвяних ринках країни, щоб уникнути ризику аналогічних атак.

Про трьох загиблих і 12 поранених повідомляє і французька агенція AFP з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ.

Водночас мер міста Роланд Райс сказав AFP, що загинуло четверо людей, ще троє або четверо поранених — у критичному стані.

Стрілець втік з місця аварії на викраденому таксі. Про це з посиланням на радіостанцію France Info пише Інтерфакс. За даними слідчих, після інциденту озброєний чоловік зупинив таксі і поїхав з історичної частини міста. Таксист не постраждав і дає свідчення поліції. За його словами, стрілець насправді поранений. Місце його перебування невідоме. Нападника розшукують близько 600 поліцейських і жандармів.

  • Стрілянина в центрі Страсбурга (Франція) сталася на площі Клебера, біля різдвяного ярмарку. Міністерство внутрішніх справ назвало інцидент «серйозним випадком» та закликало мешканців не виходити на вулиц, а місцева влада — уникати району біля штаб-квартири поліції.
  • За даними поліції, стрільцеві 29 років, він вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів.