На форумі в Росії аніматора в костюмі видали за «найсучаснішого робота»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У російському Ярославлі на щорічному форумі «ПроеКТОриЯ», який проводиться під патронатом президента Володимира Путіна, аніматора в костюмі видали за «найсучаснішого робота».

У день відкриття форуму публіці представили робота «Борис», який розповів, що він навчається математиці, та станцював під пісню Skibidi з ведучими форуму на сцені.

На каналі «Росія 24» вийшов присвячений роботу cюжет, однак у багатьох користувачів соцмереж виникли сумніви в тому, що це машина.

Люди здивувалися тому, що робот ідеально підходить під стать людини, як костюм. Також у нього відсутні датчики, як у багатьох сучасних роботів. Він робить безліч дивних рухів руками. Крім того, голос «Бориса» звучить із залу. Але найбільше здивування викликало те, що раніше про робота ЗМІ не повідомляли. Дивно, що про «найсучаснішого робота» не писали наукові журнали, також не було публікацій про проміжні етапи створення «диво- техніки» російського виробництва, хоча зазвичай подібні проекти широко висвітлюються.

Відповіді на всі питання були знайдені після пошуку в Google за запитом «костюм робота». Зʼясувалося, що на форумі в костюмі робота «Альоша» виступав аніматор.

На стоп-кадрі сюжету каналі «Вести Ярославль» навіть видно шию аніматора під шоломом.

Виробники костюма зазначають, що він «створює майже повну ілюзію того, що перед вами справжній робот».

Варто відзначити, що «Росія 24» вже видалила зі свого YouTube-каналу сюжет програми «Вести Ярославль» з роботом «Борисом».

  • 11 жовтня до Києва приїхала людиноподібний робот Софія, яка поспілкувалась з українськими чиновниками та журналістами. А премʼєр Володимир Гройсман навіть запитав у робота, що вона думає про Україну.