«Візьмуся за обовʼязки і буду працювати». Насіров розповів про свої плани у ДФС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Візьмуся за обовʼязки і буду працювати». Насіров розповів про свої плани у ДФС

Ковальчук Віктор / УНІАН

Роман Насіров, якого за рішенням суду поновили на посаді голови Державної фіскальної служби, заявив, що має намір і далі продовжити свою роботу і чекає вже в цю середу рішення від Кабінету міністрів про свій вступ на посаду.

Про це Насіров розповів в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Зараз потрібна формальна процедура, а саме рішення Кабміну для того, щоб я вступив у повноваження на посаді голови Державної фіскальної служби. Я очікую, що Камбін це зробить сьогодні і фактично сьогодні або завтра можна буде продовжити роботу на посаді», — заявив Насіров, додавши, що рішення суду про поновлення є обовʼязковим для виконання.

Говорячи про плани на посаді очільника ДФС, Насіров додав, що готовий показати реальну боротьбу з контрабандою та тіньовою економікою. І зробити так, щоб бюджет зростав не на 10% щороку, а на 20—30%».

Він також заявив, що має намір передати виплачену йому компенсацію українським полоненим морякам, яких затримали кораблі РФ у Керченській протоці. «Я б із задоволенням оплатив роботу захисників або кого необхідно, щоб підтримати хлопців, які зараз опинилися в полоні», — сказав він.

Насиров також прокоментував можливість оскарження рішення суду урядом і сказав, що спочатку його зобовʼязані поновити на посаді.

Політик також зазначив, що не готовий відмовлятися від участі в президентській гонці. «Від президентських амбіцій не відмовився і відмовлятися не буду. Я думаю, це кроки, які будуть в наступному році», — сказав він.

  • Уряд оскаржить рішення суду про поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.
  • Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні. За даними слідства, голова ДФС у 2015—2016 роках діяв в інтересах нардепа Олександра Онищенка. Насірова звинувачують у незаконному дозволі повернення податкового боргу на виплат для компаній «Фірма «Хас», «Карпатнадраінвест», «Надра Геоцентр». Збиток за цією справою оцінюють у суму понад 2 млрд грн.
  • 28 вересня суд дозволив Насірову зняти електронний браслет.