З перенесенням і подовженням часу роботи: Нацбанк пояснив, як на свята працюватимуть банки в Україні

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Національний банк України (НБУ) визначив регламент роботи системи електронних платежів (СЕП) та банківської системи в період новорічних та різдвяних свят 2018—2019 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби регулятора.

Так, 27 і 28 грудня (четвер і пʼятниця) СЕП працює в режимі продовженого банківського дня — на дві години довше.

У суботу, 29 грудня, робота системи електронних платежів буде обмежена. О 13:00 у СЕП можуть здійснюватися тільки платежі між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані в Національний банк України та органи Державної казначейської служби України.

Також в цей день Нацбанк і органи Держказначейства можуть здійснювати платежі на адресу всіх учасників СЕП. Банківський день у СЕП закінчується о 15:00.

30, 31 грудня 2018 року, 1, 5, 6 і 7 січня 2019 року СЕП, система електронної пошти Національного банку України, депозитарій НБУ не працюватимуть. Також у ці дні не будуть працювати система СЕРТИФ і автоматизована інформаційна система «Реєстр договорів з нерезидентами 2».

2 січня (в середу) банки працюватимуть без клієнтів і забезпечуватимуть комплекс робіт, повʼязаних із початком нового звітного року. Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день здійснюватися не будуть.

3, 4 і з 8 січня 2019 система електронних платежів та банківська система України будуть працювати в звичайному режимі, запевнили в НБУ.