Суд пояснив, чому поновив на посаді екс-голову ДФС Насірова

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд пояснив, чому поновив на посаді екс-голову ДФС Насірова

УНІАН

Рішення звільнити Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби ґрунтувалося винятково на наявності в нього подвійного громадянства, але цей факт не довели.

Про це в коментарі «Судово-юридичній газеті» розповіла головуюча у справі суддя Окружного адміністративного суду Києва Наталія Клименчук.

За її словами, Насіров заявляв у суді, що у нього немає подвійного громадянства. Також він наполягав, що була порушена процедура його звільнення. А згідно з законом, саме відповідачі (Кабмін і ДФС) були зобовʼязані довести правоту прийнятих ними рішень.

Суддя зазначає, що єдиним документом, у якому згадується подвійне громадянство Насірова, є лист посольства Великої Британії до міністра фінансів України. У ньому йдеться про надання НАБУ якоїсь інформації про Насірова, у тому числі і про його британське громадянство. Також у листі обіцяють надати матеріали, що підтверджують подвійне громадянство Насірова.

«Такий лист сам по собі викликає сумніви, оскільки, хоч його відправником і вказано посольство Великої Британії, він не підписаний уповноваженим послом», — пояснила суддя Наталія Клименчук.

Вона наголошує, що суд не отримав жодних інших документів, які підтверджували б наявність у Насірова подвійного громадянства. А відповідачі підтвердили, що вони не володіють іншою інформацією.

Тому суд вирішив, що екс-главу ДФС звільнили безпідставно.

  • 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Суд також зобовʼязав сплатити Насірову суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 183 342 гривні 84 копійки.