В Індії працівника доставки звільнили за те, що він їв чужі замовлення. У соцмережах курʼєру почали співчувати

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

В Індії на камеру зняли співробітника компанії з доставки їжі, коли він їв замовлення клієнта і потім запаковував його назад. Чоловіка звільнили з компанії, проте історія на цьому не закінчилася, пише BBC.

На відео, знятому в Мадураї на півдні Індії, показаний курʼєр, який носить футболку популярного індійського сервісу з доставки їжі Zomato, їсть їжу з замовлення, а потім загортає їх та складає назад у сумку.

Спочатку ролик зустріли в соцмережах з огидою, гнівом і насмішками. Така реакція спонукала Zomato, найбільшу індійську компанію з доставки продуктів харчування, відреагувати заявою, що вони дуже серйозно ставляться до якості продуктів, що поставляються.

«Ми довго говорили з ним і хоча ми розуміємо, що це була людська помилка... ми зняли його з нашої платформи», — додала компанія.

Однак з появою повідомлення про те, що компанія вирішила звільнити недбайливого курʼєра, в соцмережах стали співчувати чоловікові. Багато користувачів вказали на те, що довгі робочі години, складні умови і погана оплата праці є серйозними проблемами, з якими стикаються працівники служб доставки в Індії.

Приблизно на шість-вісім мільйонів в рік зростає кількість працездатних жителів Індії, а робочі місця в країні створюються не так швидко, зазначає видання. Це називають однією з причин того, чому багато людей згодні навіть на експлуататорські умови праці — аби мати хоч якийсь дохід.

У Zomato при цьому заперечують наявність необґрунтовано жорстких вимог щодо строків доставки або штрафів для тих, хто не виконує завищені нормативи.

«Усі наші партнери по доставці є незалежними підрядниками і можуть входити в систему [коли і так надовго, як вони хочуть] повністю добровільно для доставки їжі через нашу платформу. Вони можуть вільно виходити з мережі і повертатися через інтернет після перерви будь-якої тривалості [будь це година, день або тиждень]. Отже всім партнерам рекомендується виходити в автономний режим, коли вони хочуть зробити перерву», — розповів ВВС представник Zomato.