«Ненавидів себе». У США хлопчик із прізвищем Трамп змінив його через знущання в школі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У штаті Делавер (США) учень змінив своє прізвище через постійні знущання з нього в школі, пише журнал Newsweek .

Коли американський президент Дональд Трамп почав свою кампанію в Овальному кабінеті, 11-річний Джошуа Трамп опинився в центрі насмішок. За словами його матері Меган Трамп Берто, діти дражнили хлопця, називаючи його «ідіотом» і «дурнем».

Це зайшло настільки далеко, що батько хлопця, Боббі Берто, забрав сина зі школи і на рік перевів його на домашнє навчання. Коли Джошуа мав піти до середньої школи, батьки вирішили не залишати сина вдома. Вони сподівалися, що цього разу ставлення до хлопчика зміниться.

Меган і Боббі віддали дитину в державну школу міста Вілмінгтон, попередивши вчителів про події в минулому. Проте знущання продовжилися.

Це так вплинуло на хлопчика, що він почав себе ненавидіти.

«Він сказав, що ненавидить себе і своє прізвище, що йому весь час сумно, і він не хоче більше жити з такими почуттями», — розповіла мати Джошуа.

Батьки Джошуа неодноразово зустрічалися з адміністрацією школи через різні інциденти. Дитині довелося змінити шкільний автобус. А директор навчального закладу Марк Майєр стверджує, що вчителі навіть намагалися не називати прізвище Джошуа при розмові з ним. Після нещодавньої зустрічі з батьками школа почала розслідування знущань, і пʼять учнів були покарані.

Адміністрація також погодилася змінити прізвище Джошуа з Трампа на Берто в шкільній системі і планує надати йому додаткову підтримку.