Ізраїльські військові блокували столицю Палестини у відповідь на обстріл автобусної зупинки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Ізраїльські військові блокували столицю Палестини у відповідь на обстріл автобусної зупинки

Israel Defense Forces / Flickr

Ізраїльські військові блокували фактичну палестинську столицю Раммалу, перекривши всі вʼїзди та виїзди в пошуках вбивці двох громадян ізраїльської держави, який обстріляв автобусну зупинку. Як повідомляє Fox News, на всіх блокпостах відбуваються посилені перевірка і огляд.

Уранці 13 грудня невідомий на автомобілі підʼїхав до автобусної зупинки і відкрив вогонь по людях, в результаті були поранені мінімум дві людини і ще дві вбиті. Після стрілянини нападник втік на тому ж авто.

«Виходячи з розуміння, що автомобіль зник у напрямку Рамалли, ми зараз перекрили вʼїзди в Рамаллу і виїзди з міста. Ми проводимо там обшуки і будемо діяти в цьому районі в осяжному майбутньому», — заявив представник Армії оборони Ізраїлю Йонатан Конрикус, додавши, що «йдеться про терористичну атаку проти ізраїльських цивільних осіб і військових».

Зазначено, що атака бойовика на зупинку сталася після того, як у середу, 12 грудня, ізраїльська поліція застрелила одного з палестинців, який раніше застрелив дитину.

Зараз нападника на зупинку розшукують. Військові і поліція налаштовані рішуче і мають намір запобігти подальшим акціям терору шляхом арештів та інших «превентивних дій». У нападі підозрюють бойовиків руху ХАМАС.

Армія оборони Ізраїлю уточнюйте, що в результаті нападу були вбиті два ізраїльських солдата. Серед поранених — один військовий важкий і ще двоє цивільних.

За словами очевидців, терорист вийшов з машини, відкрив вогонь по людям біля зупинки, після чого зник з місця теракту.

Президент Палестини Махмуд Аббас звинуватив Ізраїль у підбурюванні до розпалювання нового конфлікту, передає Associated Press. Він розкритикував як напад бойовиків, так і жорстку реакцію Ізраїлю, закликавши не створювати атмосферу, що сприяє загостренню ситуації.

«Відсутність горизонту світу — це те, що призвело до цієї серії насильства, яку ми засуджуємо і відкидаємо, і за яку обидві сторони розплачуються», — сказав Аббас.