«Проект буде реалізовуватися». У Росії відповіли на заклики США і ЄС зупинити «Північний потік-2»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що заклик Європейського парламенту блокувати будівництво «Північного потоку-2» — це політичний тиск на учасників проекту, повідомляє Інтерфакс.

«Ми неодноразово це чуємо від окремих ініціаторів — противників цього проекту. На сьогоднішній день це не новина, це більше такий, на мій погляд, політичний тиск на учасників реалізації цього проекту. Проект продовжує реалізовуватися», — сказав він журналістам.

Новак заявив, що Росія, Євросоюз та Україна продовжують переговори про дату проведення тристоронньої зустрічі з транзиту російського газу до Європи через Україну. «У нас була розмова з Марошем Шефчовичем. Ми розраховуємо, що зустріч буде у другій половині січня місяця, а до цього ще буде проведена зустріч на рівні експертів», — сказав він.

За словами голови Міненерго РФ, Росія, як і раніше, готова розглядати питання мирного врегулювання стокгольмського арбітражу, якщо Україна буде готова піти на нього. «Ми неодноразово говорили, що висловлюємо готовність врегулювати цей спір... Я думаю, якщо будуть такі згоди з боку партнерів, зустрічний рух, ми готові», — зазначив міністр.