Американська Virgin Galactic запустила у пробний політ туристичний модуль. Він піднявся на 82 км над Землею

Дата:
Американська Virgin Galactic запустила у пробний політ туристичний модуль. Він піднявся на 82 км над Землею

Virgin Galactic / Twitter

Компанія мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic в четвер, 13 грудня, провела пробний політ туристичного модуля Unity у космос. Про це повідомляється у Twitter компанії.

Багаторазовий космоплан Unity увійшов у верхній шар мезосфери: він піднявся на 82 км і досяг швидкості 2,9 Маха, а це втрічі більше за швидкість звуку.

Unity призначається для комерційних космічних екскурсій. Він може нести на борту шістьох пасажирів і двох пілотів. Ціна квитка складе $250 тисяч

Unity стартував з майданчика в пустелі Мохаве в Каліфорнії. Космоплан вивів у повітря літак WhiteKnightTwo з двома пілотами NASA — Марком Стакі і Фредеріком Стеркоу.

На рівні 14 км модуль відстикувався від корабля носія і продовжив набирати висоту самостійно.

Після того, як космоплан піднявся на 51 милю (82 км), він почав зниження і успішно приземлився.

Сам модуль безпілотний — це заходи безпеки компанії, допоки не завершені тестування. У 2014 році сталася аварія, в якій загинуло двоє пілотів. Через це Virgin Galactic припинила випробування космоплана Unity на чотири роки.

Точну дату початку туристичних польотів у Virgin Galactic не називають, але кажуть, що компанія вже продала понад 600 квитків на політ у космос. Білети начебто купили такі зірки, як Леонардо Ді Капріо, Том Хенкс і Анджеліна Джолі.