Патріарх Кирило звернувся до ООН, ОБСЄ, Меркель, Макрона і Папи Римського через «тиск на УПЦ МП»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Патріарх Кирило звернувся до ООН, ОБСЄ, Меркель, Макрона і Папи Римського через «тиск на УПЦ МП»

Mikhail Svetlov / Getty Images

Патріарх Кирило відправив звернення до предстоятелів церков, Папи Римського Франциска, генеральним секретарям ООН і ОБСЄ, главам Франції і Німеччини, в якому говорить про порушення прав ієрархів та віруючих Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомляє Відділ зовнішніх церковних звʼязків РПЦ на своєму офіційному сайті.

«Останнім часом втручання керівників світської української держави у церковні справи набуло характер грубого тиску на єпископат та кліриків Української православної церкви, що дозволяє говорити про початок повномасштабних репресій», — йдеться в посланні.

«У державних ЗМІ триває масова кампанія з дискредитації Української церкви. Порушуються права на приватне життя і заборона на використання персональних даних: публікуються відомості особистого характеру про архієреїв і священнослужителів Української православної церкви, наявні в розпорядженні держави. Зокрема персональні дані значної частини єпископату Української православної церкви опубліковані на сайті «Миротворець» разом із коментарями, що розпалюють релігійну ненависть», — додав він.