ЗМІ: Глава нової української церкви носитиме титул — митрополит Київський

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
ЗМІ: Глава нової української церкви носитиме титул — митрополит Київський

Illia Cherednychenko / Unsplash

Нову Українську православну церкву буде очолювати предстоятель з титулом митрополит Київський, повідомляє «Українська правда» з посиланням на наявний в розпорядженні редакції проект статуту Церкви.

Зазначається, що документ є початковим варіантом статуту, затвердженим 29 листопада Синодом Вселенського патріархату, і правки, які за останні дні були до нього внесені спільною робочою групою УПЦ КП, УАПЦ, представниками Московського патріархату і екзархами Константинопольського патріарха, в опублікованому документі не враховані.

«На цьому етапі титул патріарха глава нової Української Церкви не отримає, хоча сама церква стане автокефальною, тобто незалежною і рівноправною з іншими помісними церквами», — пише видання. Згідно з документом, Синод нової Церкви повинен складатися з 12 архієреїв. Кожні півроку половина Синоду буде проходити ротацію, а термін повноважень члена Синоду триватиме один рік. Предстоятеля автокефальної церкви будуть постійно обирати на помісному Соборі. Миро для нової церкви на даному етапі буде варитися Константинопольською церквою, але всі інші атрибути церковної незалежності Українська церква отримує вже.