Прокурори США зацікавилися участю Іванки Трамп у розподілі коштів на інавгурацію її батька

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Донька президента США Іванка Трамп брала участь у переговорах щодо витрат на інавгурацію її батька, пише The Hill.

За інформацією видання, Іванка вела прямі переговори з інавгураційним комітетом з приводу вартості оренди готелю Trump hotel у Вашингтоні. При цьому, представники інавгураційного комітету висловлювали побоювання, що їм виставили завищену ціну.

Про що мова?

Інавгурація Трампа відбулася 20 січня 2017 року. Як пише The Wall Street Journal, витрати на цю подію склали понад $100 млн, що вдвічі більше за суму, витрачену на інавгурацію Барака Обами.

Іванка Трамп звʼязала заступника голови інавгураційного комітету Річарда Гейтса з директором готелю Мікаелем Дамелінкуртом. Той виставив комітетові рахунок на $700 тис. У інавгураційному комітетові назвали цю суму завищеною і погодилися заплатити менше половини суми. Врешті-решт сторони дійшли згоди, але жодних цифр офіційно не розкрили.

Що тепер?

За даним видання, цієї інформацією зацікавилися федеральні прокурори. Вони перевіряють, чи не обіцяв Трамп якихось політичних послуг чи привілеїв тим, хто жертвував комітетові гроші на організацію інавгурації американського президента.