Постраждалим від вибуху будинку в Фастові дозволили забрати речі із зруйнованих квартир

Дата:
Постраждалим від вибуху будинку в Фастові дозволили забрати речі із зруйнованих квартир

Facebook / МВС України

Міська рада Фастова дозволила мешканцям багатоповерхівки, в якій напередодні стався вибух, забрати свої речі з квартир. Про це йдеться на сторінці міськради в Facebook.

Вибух газу зруйнував житло 17 сімей.

Вже сьогодні муніципальна комісія почне обстежувати стан квартир для того, щоб оцінити розміри збитків та визначитися із сумами компенсацій. До комісії входитимуть представники ДСНС, поліції, ЖЕКу.

«Мешканці будинку зможуть забрати з квартир цінні речі та речі першої необхідності. Відпрацьовується питання протидії мародерству», — йдеться в повідомленні міськради.

Наразі влада складає списки постраждалих з урахуванням потреб кожної родини, щоб забезпечити людей тимчасовим житлом. Міськрада також закликала городян допомогти постраждалим.

На засіданні у неділю, 16 грудня, Фастівська міськрада ухвалить рішення щодо суми компенсації постраждалим, а технічну оцінку стану напівзруйнованого будинку проведуть у понеділок, 17 грудня.

  • 14 грудня у Фастові стався вибух у пʼятиповерховому будинку по вул. Садова, 10. Ударною хвилею зруйнувало 27 квартир з третього по пʼятий поверхи. Загалом у них проживали 63 людини.
  • Внаслідок вибуху загинули дві людини — їх тіла знайшли ввечері під завалами будинку — чоловік і жінка. Ще один чоловік отримав травму ноги через падіння з 5-го поверху.